Diumenge 15 de maig, a les 19h, l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà un gran festival artístic destinar a recollir fons i solidaritat amb els refugiats dels camps grecs d’Idomeni i Eko. Concretament, la iniciativa proposa l’ajuda al projecte educatiu que impulsa Provocant la Pau, a l’Associació Hot Food Idomeni (cada dia dona menjar calent a 8000 refugiats, inclosos els xiquets de l’escola) i a Acció Solidària i Logística, ong bombers catalans, que cada dia porten fruita i verdura a milers de refugiats.
Fins al moment han confirmat la seua participació artistes com El Mafio, Provoking Peace Band, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Josep Maria Bonet, Nika Zuñiga & los Daltons, A traïción, i Anny Noriega i Ainhoa Ortiz, tot i que s’espera la presència d’uns quants més.
El festival està organitzat per Provocant la Pau i compta amb la col•laboració d’unes quantes entitats ebrenques com l’Ajuntament de Tortosa, Acadèmic, Túbal i la botiga Topdisc (carrer de la Llotja 7 de Tortosa), que s’encarregarà de vendre les entrades anticipades (donatiu de 3€) i també les de fila 0. També es podran adquirir aquestes entrades i col•laborar en la Fila 0 a la mateixa taquilla del teatre, una hra abans del concert.
Durant l´acte s’explicaran les diverses accions que les ong i els voluntaris internacionals estan duent a terme als camps de refugiats d´Idomeni. Tambè s´explicaran les accions que està duent a terme Provocant la Pau, tant al camp de refugiats com a nivel polític, per tal de desbloquejar l’actual situació d´aquests.