La Fundació ONG Provocant la Pau, creada el 2005, té per objecte la promoció de la pau, la solidaritat i la justícia social.

Està especialitzada en infància, joventut i educació, havent desenvolupat projectes per a nens del carrer a Guatemala i Brasil, rehabilitació de nenes soldat a Sierra Leone, salut reproductiva i prevenció de la mutilació sexual femenina a Gàmbia,

Ha atès emergències humanitàries amb persones refugiades a Grècia, Turquia i els Balcans, on a més de fer front a les necessitats materials ha promogut projectes educatius, culturals i d’acompanyament psicosocial. A partir del febrer de 2022, ha treballat en l’acollida i l’ajuda a les persones refugiades ucraïneses, especialment les arribades a les Terres de l’Ebre, oferint ajuda psicològica, aliments, material humanitari i acompanyament en les seves necessitats.

El 2020 va iniciar un Laboratori Social, un espai col·laboratiu per a mobilitzar coneixements i idees, en què un repte de la humanitat és excusa i catalitzador de processos d’investigació, reflexió, experimentació, disseny i desenvolupament de projectes interdisciplinaris.

El 2022 va crear un Institut de Salut, orientat a millorar la salut, fomentant el desenvolupament d’un estil de vida conscient, actiu i saludable, i estimulant els recursos necessaris per potenciar un ésser humà equilibrat i responsable de la seva salut.

Provocant la Pau ha estat guardonada amb el Premi Amposta 2016, Premi Solidaritat 2017, 10è Premi Federico Mayor Zaragoza i Premi Compromís 2017.

Inscrita en el Registre de Fundacions del Ministeri de Cultura amb el número 975. Inscrita en el Registre d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya amb el número 658.

Forma part del Consell Municipal de Serveis Socials d’Amposta, de la Comissió del Voluntariat de Tortosa i de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya.

A Provocant la Pau tenim diversos camps d’acció:

A Provocant la Pau tenim diversos camps d’acció:

  • Finançament de projectes de desenvolupament.
  • Atenció en emergències humanitàries.
  • Sensibilització de la població davant reptes de la nostra humanitat. S’ofereixen presentacions en actes culturals, col·legis, instituts, universitats i altres col·lectius juvenils. També organitzem mercats solidaris, festivals, concerts i actes benèfics.
  • Impuls del compromís social per una major justícia cap als més desfavorits.
  • Laboratori Social.
  • Institut de Salut.
Proyecto Guatemala
proyecto-sierra-leona-3

Memòries d’activitats i projectes

Què pots fer tu?

Vols fer-te voluntari o col·laborar amb nosaltres?