$0.00 donated
0 Donors

Missió

L’Institut de Salut de la Fundació Provocant la Pau està orientat a millorar la salut, fomentant el desenvolupament d’un estil de vida conscient, actiu i saludable, i estimulant els recursos necessaris per potenciar un ésser humà equilibrat i responsable de la seva salut.

Visió

L’ésser humà és una totalitat, una unitat plural de dimensions diferenciades i inseparables, un ésser integral que es desenvolupa dins d’un ambient; en ell influeixen característiques biològiques, psicològiques, socials i espirituals. És per això que enfoquem la salut de forma holística, comprenent que totes les parts de l’ésser humà estan íntimament interconnectades.

Promovem un model biopsicosocioespiritual de salut, proposant que el factor biològic (factors quimicobiològics), el psicològic (pensaments, emocions i conductes), l’espiritual i el social, tenen un paper significatiu en el context de la salut. D’aquesta manera, la salut s’entén millor en termes d’una combinació de factors.

Optem per un enfocament participatiu en els processos de salut. En aquest sentit, tenim reptes importants com promoure la salut, fomentar hàbits saludables i potenciar el sistema immunitari (alimentació sana, exercici, relaxació, quietud mental, interacció social, gestió emocional i afectiva, mantenir el contacte amb la llum del sol, amb l’aire, amb l’aigua, amb la terra, respirar profund: viure en contacte i comunió amb la Mare Terra per a connectar amb la seva energia…)

Activitats

La primera activitat organitzada pel nostre Institut de Salut va ser l’organització del “Taller de plantes comestibles del nostre entorn”: va ser un recorregut de reconeixement de plantes comestibles i medicinals.

El taller es va dur a terme dissabte 4 de juny de 2022 a Amposta.

 

 

Vídeos Institut de Salut de Provocant la Pau

Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

 

A més d’organitzar tallers, el projecte de vídeos de l’Institut de Salut de la Fundació Provocant la Pau vol fer una aportació de cultura ancestral que s’està perdent i donar un enfocament actiu i participatiu en els processos de salut de la gent de les Terres de l’Ebre, com reconeixement de plantes medicinals i comestibles del nostre entorn, etc.

Estil de vida conscient, actiu i saludable

Plantes silvestres comestibles

Fitoteràpia

La Borraina

Gestió emocional: autoconeixement

La garrofa

Alimentació saludable

Activitat física

Dormir bé

La Malva

La llum del sol

El Romer

Respiració conscient